Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail


Op 14 augustus 2008 verloor mijn dochtertje Marthe haar strijd tegen leukemie. 2,5 maanden vechtte ze tegen de slechte cellen, op 10,5 maanden werd het haar teveel. Voor Marthe konden we niets meer doen, maar elke dag nog vechten vele kinderen voor hun leven.

Voor de afdeling kinderoncologie in Leuven en voor de andere kindjes die er met veel zorg en toewijding behandeld worden, willen we nog iets doen. We hebben pannenkoeken verkocht en een boek geschreven over haar veel te korte leventje, telkens ging de opbrengst naar het kinderkankerfonds in Leuven. Daarna zijn we gaan nadenken om iets te organiseren dat elk jaar kan terugkeren, dat misschien kan uitgroeien tot een traditie. Marthe is geboren op 27 september, september is de maand van de hoppepluk hier in Poperinge, we wilden het sportief en gezond houden... vandaar kwam het idee van de 'hopperun'. Een combinatie van lopen of wandelen rond en door een hoppeveld.


Samen met FLAC bieden we een mooi aanbod van wandel- en loopmogelijkheden voor zowel recreatievelingen als getrainde lopers.

Na de sportieve prestatie kunnen we nagenieten met een een drankje, een ‘hoppicon’, frietjes en bbq worst. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel, schminkstand en snoeprun.

Om deze mooie dag te organiseren kunnen wij rekenen op een groep sponsors, waardoor we dankzij hun bijdrage de hopperun kunnen organiseren.


De Hopperun kon dankzij alle enthousiaste sponsors en deelnemers reeds een mooi totaalbedrag van 27550 euro doorstorten naar de kinderoncologie afdeling in Leuven!

Dit jaar zijn we al toe aan de 6e editie van de hopperun! We hopen jullie opnieuw te mogen verwelkomen op een gezellige zondag, waar wandelaars kunnen genieten van het Poperingse platteland, lopers zicht kunnen uitleven in en door het hoppeveld, kleuters en peuters kunnen deelnemen aan de snoeprun en iedereen ook zomaar kan langskomen om iets te drinken en/of te eten op de gezellig ingerichte binnenkoer van hoeve Dekervel in Proven.


De Hopperun zal doorgaan op zondag 17 september 2017 in Proven op dezelfde locatie als vorig jaar, couthoflaan 13.

Ook dit jaar schenken we de volledige opbrengst van inschrijvingen en consumptie's integraal aan het kinderziekenhuis in Leuven.


Voor wie zich die datum niet kan vrijmaken en toch z'n steentje wil bijdragen, is het                                               om mogelijk een gift te doen op rekeningnr: BE35 1430 8963 1337                                                        

met de vermelding: bijdrage Hopperun.


Wij zijn jullie alvast ontzettend dankbaar en hopelijk tot zondag 17 september 2017!