Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail

Op 14 augustus 2008 verloor mijn dochtertje Marthe haar strijd tegen leukemie. 2,5 maanden vechtte ze tegen de slechte cellen, op 10,5 maanden werd het haar teveel. Voor Marthe konden we niets meer doen, maar elke dag nog vechten vele kinderen voor hun leven.

Voor de afdeling kinderoncologie in Leuven en voor de andere kindjes die er met veel zorg en toewijding behandeld worden, willen we nog iets doen. We hebben pannenkoeken verkocht en een boek geschreven over haar veel te korte leventje. Daarna zijn we gaan nadenken om iets te organiseren dat elk jaar kan terugkeren. Marthe is geboren op 27 september, september is de maand van de hoppepluk hier in Poperinge, we wilden het sportief en gezond houden... vandaar kwam het idee van de 'hopperun'.


We bieden een mooi aanbod voor zowel recreatievelingen als getrainde sporters.

Na de sportieve prestatie kunnen we nagenieten met een een drankje, een ‘hoppicon’, frietjes en bbq worst. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel, schminkstand en snoeprun.

Om deze mooie dag te organiseren kunnen wij rekenen op een groep sponsors, waardoor we dankzij hun bijdrage de hopperun kunnen organiseren.


Dit jaar zin we al toe aan de 7e editie van de hopperun. Naast de traditionele wandel- en looptrajecten bieden we ook een G-loop en een fietstocht aan.


We hopen jullie opnieuw te mogen verwelkomen op een gezellige zondag waar wandelaars kunnen genieten van het Poperingse platteland, lopers zich kunnen uitleven in en langs het hoppeveld, fietsers de nabije omgeving kunnen verkennen, kleuters en peuters kunnen deelnemen aan de snoeprun en iedereen ook zomaar kan langskomen om iets te drinken en/of te eten op de gezellig ingerichte binnenkoer van hoeve Dekervel in Proven.


De Hopperun gaat door op zondag 23 september 2018 in Proven, couthoflaan 13.

Ook dit jaar schenken we de volledige opbrengst van inschrijvingen en consumptie's integraal aan het kinderziekenhuis in Leuven.


Voor wie zich die datum niet kan vrijmaken en toch z'n steentje wil bijdragen, is het

mogelijk een gift te doen op rekeningnr: BE35 1430 8963 1337 met de vermelding:

bijdrage Hopperun


Wij zijn jullie alvast ontzettend dankbaar en hopelijk tot zondag 23 september 2018!