Image

Over ons

Op 14 augustus 2008 verloor ons dochtertje Marthe haar strijd tegen leukemie.  2,5 maanden lang vocht ze tegen de slechte cellen, op 10,5 maanden werd het haar teveel. 

Voor Marthe konden we niets meer doen, maar elke dag nog vechten vele kinderen voor hun leven. Voor de afdeling kinderoncologie in Leuven en voor de andere kindjes die er met veel zorg en toewijding behandeld worden, willen we nog iets doen. 

In het boek 'Marthe' beschreef ik haar korte maar krachtige leventje.

Marthe is geboren op 27 september 2007.
September is de maand van de hoppepluk in Poperinge. Marthe's opa, Lieven Top, haar dooppeter, was vele jaren hoppeboer.
We wilden het sportief en gezond houden... vandaar kwam het idee van de 'hopperun'.

We bieden een mooi aanbod voor zowel recreatievelingen als getrainde sporters. Na de sportieve prestatie kan men nagenieten met een een drankje, een ‘hoppicon’, frietjes en BBQ worst. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel, schminkstand en snoeprun. 

 

19 september 2021 wordt - na het schrikkeljaar vanwege corona - ondertussen de 9ste editie van de hopperun.
Naast de G-loop is er keuze tussen verschillende wandel-, loop- en fietstrajecten.

We hopen jullie opnieuw te mogen verwelkomen op een gezellige zondag waar wandelaars kunnen genieten van het Poperingse platteland, lopers zich kunnen uitleven in en langs het hoppeveld, fietsers de nabije omgeving kunnen verkennen, kleuters en peuters kunnen deelnemen aan de snoeprun en iedereen ook zomaar kan langskomen om iets te drinken en/of te eten op de gezellig ingerichte binnenkoer van hoeve Dekervel in Proven.

De Hopperun gaat door op zondag 19 september 2021 in Proven, Couthoflaan 13. Ook dit jaar schenken we de volledige opbrengst van inschrijvingen en consumpties integraal aan het kinderziekenhuis in Leuven.

Voor wie zich die datum niet kan vrijmaken en toch z'n steentje wil bijdragen, is het mogelijk een gift te doen op het rekeningnummer: BE35 1430 8963 1337 met de vermelding: bijdrage Hopperun

Hopelijk tot dan?!

Liefs,
Marthe*, Warre, Mill, Hannah
Tine en Dieter